Volunteers

This page is primarily aimed at Danish orienteers who want to join WOC2022 as volunteers. Foreign orienteers who want to join on their own or in groups are also most welcome, of course. All volunteers will receive WOC clothing and food during work hours. We can only to a very limited extend provide accommodation for volunteers – more info below. If you want to hear more, please contact HR manager Grethe Buch, grethe.buch@woc2022.dk

Bliv hjælper og få en oplevelse for livet

Som hjælper ved WOC bliver du en del af et kæmpe orienteringsfællesskab omkring en event, som de fleste kun oplever én gang i livet, nemlig et senior verdensmesterskab.

Vi lægger vægt på, at det skal være sjovt og hyggeligt at hjælpe til. Efter hver finale (søn-tirs-tors) afslutter vi fx arbejdsdagen med fælles spisning, mens vi ser sammendrag af dagens højdepunkter på storskærmen.

Udover gode arbejdskolleger får du som frivillig:

 • WOC polo t-shirt i lækker kvalitet fra Craft
 • WOC jakke i vandtæt kvalitet, også fra Craft. Du får jakken, hvis du hjælper i mindst 3 dage.
 • Mad og drikke på arenaerne – selvfølgelig 😊
 • Mulighed for kørepenge ved samkørsel – 1,25 kr. per kilometer

Hvad kan du lave?

Vi har brug for rigtig mange frivillige! WOC disciplinerne løbes helt inde i centrum af byerne, og det stiller store krav til afspærring og sikkerhed. Også de store arenaer kræver mange folk, og sidst men ikke mindst har vi samtidig med WOC også det store publikumsløb WOC Tour.

Som hjælper ’på dagen’ vil det være oplagt at hjælpe med:

 • Forskellige vagtopgaver
 • Arenabygning
 • WOC Tour opgaver

Men der er også mange andre opgaver. Hvis du har særlige ønsker eller kompetencer, så forsøger vi at imødekomme det, ligesom vi også forsøger at sammensætte teams efter ønsker.

Hvornår kan du arbejde?

De forskellige opgaver ligger på næsten alle tider af dagen, så også her kan vi tilpasse opgaven til din kalender. Bemærk at finalerne løbes efter almindelig arbejdstid, så det er muligt at deltage som fx vagt om eftermiddagen.

Vi har mest travlt tirsdag den 28. og torsdag den 30. juni, hvor der løbes kvalifikation om formiddagen, WOC Tour i middagspausen og finaler om aftenen.

Meld dig til

Du kan melde dig som hjælper på siden her eller ved at kontakte HR manager Grethe Buch på grethe.buch@woc2022.dk

For ungdomsløbere 11-14 år

Ungdomsfællesskab: For alle de store og selvstændige ungdomsløbere – som dog er lidt for unge til at bygge arena m.m. – har vi en fantastisk hyggelig ungdomsgruppe, hvor du får alt det bedste med fra WOC. Her følger du konkurrencerne og hepper på arenaen sammen med en masse jævnaldrende. Gruppen ledes af Anne Mølgaard, og du kan læse mere om tilmelding og program i denne indbydelse.

Fanebærer: Om søndagen er der mulighed for at blive fanebærer ved indmarchen og åbningsceremonien. Hvis du vil have denne storslåede oplevelse med, så skriv til grethe.buch@woc2022.dk

Skynd dig at springe på og tag dine klubkammerater med. Vi glæder os til at se dig 😊

Overnatning for frivillige

Hjælpere, der har brug for overnatning, og som varetager opgaver flere dage i WOC-ugen, tilbydes:

Gratis overnatning på Abrahamsens Gård (OK Gorms klubhus), Skovgade 27C, 7300 Jelling: Primitiv overnatning på hårdt underlag. Medbring selv sovegrej. Der er gode køkken- og badefaciliteter. Ønsker du at bo på Abrahamsens Gård, kontakt Karl Kristian Terkelsen: karlkt@post4.tele.dk tlf. 2339 3517

eller

Overnatning til billig pris på Kolding Sportel, Ambolten 2, 6000 Kolding. Priser:

Værelse Per person per nat

inkl. morgenmad og sengelinned

Overnatning på enkeltværelse DKK 250
Overnatning på dobbeltværelse DKK 175
Overnatning på 3-4 sengs værelse DKK 140

Eksterne hjælpere, der har varetaget opgaver i forberedelsesperioden og under WOC, tilbydes gratis overnatning på Kolding Sportel.

Ønsker du at bo på Sportellet, kontakt Dorthe Rosenvinge: dorthe.rosenvinge@woc2022.dk  tlf. 6130 0402

NB: Da der er begrænsede pladser på begge tilbud, gælder ”først til mølle” princippet. På Sportellet har vi kun en forhåndsbooking. Giv derfor besked så snart du ved at du ønsker overnatning her.

Klubaftale for klubber uden for Trekantområdet

Tag på klubtur med vennerne, løb WOC tour, arbejd som WOC-hjælper på de to travleste dage og tjen en god slat penge til klubben

Det er en stor fordel for os at få hjælpere med kendskab til orienteringssporten, og derfor hilser vi alle danske klubber velkomne i WOC gruppen og tilbyder en aftale, hvor I kan tjene lidt til klubkassen, samtidig med at I får en fantastisk oplevelse som VM arrangører. Her er fakta om aftalen:

 • Primære datoer vil være tirsdag d. 28. juni i Fredericia og torsdag d. 30. juni i Vejle.
 • En gruppe på 10 hjælpere i 2 dage honoreres med 5.000 kr. til klubben.
 • Klubben stiller med en kontaktperson til WOC, som organiserer klubbens hjælpere.
 • Vi tilrettelægger arbejdsopgaver, så det er muligt at løbe alle 6 WOC Tour etaper.
 • Arbejdsopgaverne vil primært være på vagtområdet, men kan også være andet. Vi tilstræber at medlemmer fra samme klub følges ad på samme opgave.
 • Hjælperne får stævnebeklædning og forplejning som andre hjælpere.
 • Hjælpere fra klubben, som evt. allerede har meldt sig til at hjælpe, kan tælle med i antallet.
 • Hjælpere som også er medlem i en af WOC-klubberne, tæller ikke med i antallet.
 • Eventuelt kørselsbidrag dækkes ikke af WOC.
 • Minimumsalder 15 år.

Hvis I vil være en del af denne fantastiske oplevelse, så tilmeld jer snarest til Per Eg Pedersen, per@eg-net.dk eller ring for flere oplysninger på tlf. 2083 7456.